Populair deze maand

Koningsspelen Harderwijk 2022
Evenementen

Koningsspelen Harderwijk 2022

Op vrijdag 22 april vierden ruim 2200 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Harderwijk en Hierden de Koningsspelen. Na twee geslaagde edities, één thuis en één op- en rondom de school, kon het feest dit jaar eindelijk weer live op Sportpark de Parkweg gevierd worden. Het programma staat dit jaar in het teken van het thema: Voel je fit!
01:5222 dagen geleden
CBS de Triangel viert feest!
Scholen

CBS de Triangel viert feest!

CBS de Triangel in Drielanden bestaat 25 jaar en dit wordt deze week uitbundig gevierd. Maandagochtend begon de feestweek met een opening op het schoolplein. De hele week worden er leuke activiteiten georganiseerd.
02:036 dagen geleden
't Hierder Zangkoor 100 jaar
Harderwijk

't Hierder Zangkoor 100 jaar

Zaterdagavond kreeg 't Hierder Zangkoor De Koninklijke Erepenning. Bekijk hier de toespraak van Burgemeester Harm-Jan van Schaik.
05:473 jaar geleden
Eibert den Herder Botter Zeil Regatta Harderwijk
Entertainment

Eibert den Herder Botter Zeil Regatta Harderwijk

Het evenement begint om 10.00 uur bij Restaurant Johannes op de Boulevard in Harderwijk. Tijdens de koffie wordt er uitleg gegeven over de wedstrijd. Rond 10.30 uur gaan ze inschepen. De botters zullen voor u en uw gasten klaarliggen aan de strandboulevard van Harderwijk. Zodra iedereen zijn plek op één van de schepen heeft gevonden, zetten ze koers richting Pierland op het Veluwemeer. Bij het uitvaren schenken ze een schippersborrel en gaan ze Hollandse haring happen. Voor diegenen die niet van vis houden zorgen ze voor een kaas/ worstschotel welke u niet mag missen. Omstreeks 12.00 uur arriveren de botters op Pierland, hier zal een compleet verzorgde lunch klaarstaan, verzorgd door Catering Van den Berg en zal ook de EB18 arriveren. Hier zal de EB18 officieel worden omgedoopt naar haar originele Harderwijker botternummer “de HK103”. Na de lunch zal de ‘Eibert de Herder botter zeilregatta’ van start gaan. Een tijdswedstrijd waarbij het startpunt vanaf Pierland zal zijn en de finish ter hoogte van het aquaduct in Harderwijk. Een strijd om de felbegeerde (wissel) beker.Vrijdag 20 mei wordt de eerste keer de Eibert den Herder Botter Zeil Regatta Harderwijk georganiseerd. Lees meer www.https://botterzeilregatta.nl/
02:1337 dagen geleden
Vissershaven in Harderwijk bijna klaar
Nieuws

Vissershaven in Harderwijk bijna klaar

De werkzaamheden aan de Vissershaven en Havendam in Harderwijk zijn bijna klaar. Video is gemaakt door Via Communio.
02:1649 dagen geleden
Harderwijk Haringparty 2022
Evenementen

Harderwijk Haringparty 2022

Het zal er wat anders uit gaan zien dan de laatste jaren. Ze gaan weer terug naar de Vischmarkt en het zal wat intiemer worden waarmee ze weer terug willen naar een feest van en voor de ondernemers. Ze hopen een ruime donatie voor één goed doel te kunnen doen en gekozen is voor de Stichting De Maretak (Centrum voor leven met en na kanker). De Maretak is een stichting op de Veluwe met een zeventig vrijwilligers die mensen met kanker, na kanker of hun gezinsleden begeleiden met ondersteuning en een reeks aan activiteiten.
02:5335 dagen geleden
Niet 1 maar 2 topclubs voor Benjamin Mirabediny
Sport

Niet 1 maar 2 topclubs voor Benjamin Mirabediny

Benjamin uit Ermelo voetbalt bij DVS'33 maar viel ook op in Barcelona. Nu speelt hij ook bij RCD Espanyol. Ze zien zelfs zoveel potentie in hem dat de trainer vanuit Barcelona overkwam naar Ermelo om hier Benjamin extra trainingen te kunnen geven. Op de Ireneschool krijgt Benjamin Spaanse les zodat hij in Barcelona de trainingen in het Spaans kan volgen.
02:253 jaar geleden
Ik heb je hart nodig - de campagne om de zorg te sterken
Harderwijk

Ik heb je hart nodig - de campagne om de zorg te sterken

Dinsdag 25 januari is de landelijke ‘Dag van de ode aan de zorg’. Als St Jansdal doen ze hier graag aan mee om het harde werken van hun medewerkers, de liefde en kundigheid waar zij elke dag mee handelen, onder de aandacht te brengen. Dat verdienen zij. Om hen te helpen met de invulling van deze dag, hebben ze het bedrijf Buiten Bewust Zijn gevraagd mee te werken. Zij zijn de liefdevolle campagne 'Ik heb je hart nodig' gestart.
01:113 maanden geleden
Basisschool het Talent presenteren het boek 'Luna en de Maandraak'
Harderwijk

Basisschool het Talent presenteren het boek 'Luna en de Maandraak'

Het was een bijzondere boekpresentatie van het boek 'Luna en de Maandraak'. Het boek werd namelijk gepresenteerd door de kleuters van basisschool het Talent. Zij voerden een voorstelling op die ging over alle vormen van kunst die in het boek voor kwamen.
02:093 jaar geleden
Harderwijkse Oudejaarsconference 2019
Harderwijkse Oudejaarsconference 2019

Harderwijkse Oudejaarsconference 2019

Daar is hij dan eindelijk: De Harderwijkse Oudejaarsconference 2019! Bekijk hoe Sjors & Ruud terug blikken op het jaar, van Brexit tot Hexit, van de Tweede Kamer tot de Harderwijkse raadzaal. De gevaren van een stadhuisrammer, een eikenprocessierups en de eerste aanslag in Nederland, maar ook op al het moois dat is gekomen met de opening van het Crescent Park, de baard van de koning en een bruisend Waterfront.
01:34:292 jaar geleden
Harderwijkse Zaken weekoverzicht week 15
Het Weekoverzicht

Harderwijkse Zaken weekoverzicht week 15

Deze week in het weekoverzicht: Sport en cultuurwijzer 2021!, Hanzepaadje op de Wijde Wellen in Harderwijk en Kinderwethouder Lissy wenst alle groep 8 leerlingen succes met de Cito toets!
03:4913 maanden geleden
Heilbot van 120 kg
Nieuws

Heilbot van 120 kg

Bij Palingrokerij en Vishandel hebben ze vandaag een heilbot van 120 kg uitgesneden, gefileerd en geportioneerd. Bekijk snel de video van deze enorme vis.
02:3039 dagen geleden